Masahiro NEO

Den här serien kockknivar är extremt välbalanserade och lätthanterliga. De klarar av dem flesta typer av arbete så som grönsaker, fisk och kött. Ska du bara ha en typ av kniv är dessa ett perfekt val. Knivbladet är tillverkat av Stainless Hi-Tech stål med exceptionell skärpevaraktighet (hårdhet 59-60 HRC). Kärnan i bladet består av pulverstål och är laminerat med rostfritt stål. Det rundade handtaget är tillverkat i slitstarkt och tåligt trämaterial. Neokniven lanserades år 2000 och var ett svar på det så Populära VG10 stålet. Enligt skaparen Kojji Masahiro var den fulländad när det gäller alla egenskaper som är viktiga för en kockkniv. Kniven finns bara som 18cm kockkniv och 16,5cm Santuko. Detta på grund av att stålets utformning. Det har gjorts tester på större knivar i Neoserien men enligt Kojji så blir balansen då något framtung. En detalj som är oerhört viktig för Masahiro men något som dom flesta andra knivmärken tyvärr struntar i nuförtiden när konsumtion och tillväxt är viktigare än balans och perfektion. Neokniven har fått många internationella utmärkelser och utsågs bland annat till första decenniets bästa kockkniv av Tidningen Gourmet.